Znate li kako je nastao legendarni crveni kupaći iz „Čuvara plaže“? (video)

Prva asocijacija mnogima kad se sete „Čuvara plaže“ ostaje crveni jednodelni kupaći kostim u kom po plažama Los Angelesa (i to obično usporeno) trči Pamela Anderson  i koleginice iz spasilačke patrole.

Koliko je zbog emitovanja TV serije ‘Baywatch: Čuvari plaže’  ovaj odevni predmet postao popularan, govori i to što su njegov dizajn kopirali mnogi svetski modni brendovi, što se o njemu na široko pisalo u ‘modnim Biblijama’ poput Glamura, ali i činjenica da je baš u jednodelni crveni kupaći odevena i jedna od službenih Martelovih Barbika.

Ipak, retki znaju da je taj kupaći i napravljen tako da što više podseća na one koje su nosile devojke koje su stvarno radile kao spasioci na kalifornijskim plažama.

Manje je poznato i da o izgledu kupaćeg nije odlučivao Holivud, već filmski producent, reditelj i pravi ‘life guard’ spasilac koji je i osmislio koncept Baywatcha, Greg Bonan. Dok je 70.ih godina prošlog veka radio kao spasilac, Bonan je došao na ideju da se snimi TV serija o njegovim kolegama spasiocima i njihovim avanturama.

Narednih 15 godina pokušavao je bezuspešno da svoju vrednu ideju progura među holivudske face, sve dok 1988. vlasnik GTG Entertainmenta Grant Tinker nije uvrstio među ‘projekte u razvoju’. Iz tog projekta u razvoju kasnije će se izroditi neverovatnih 11 sezona hit TV serije, prikazivane u 145 zemalja širom sveta, na 42 svetska jezika. Serija je ušla i u Ginisovu  knjigu rekorda; i to kad je u jednom ‘vrućoj’ sedmici pregledana 1,1 milijarda obožavalaca.

Kad se 1989. Spasilačka služba napokon počela da snima, pravi je spasilac iz Južne Kalifornije i tvorac ideje o Baywatchu Greg Bonann tražio je inspiraciju po plažama za outfite svojih kolega.

– Firma TYR dizajnirala je kupaće tačno po mojim željama. Bilo je bitno da kupaći dobro izgledaju na ženama, a morali su biti i funkcionalni u vodi. Svi spasioci su se, ne gotovo svi već svi, nekad ozbiljno bavili i plivanjem. Zato su i žene spasioci praktički odrastale u jednodelnim kupaćim kostimima, a ne u bikinijima – ispričao je Bonnan u intervjuu za Yahoo.com. Objasnio je i kako ‘ženu koja spašava žrtve utapanja u trenutku borbe za život utopljenici hvataju za kosu, ruke, noge, pa i za kupaći. Dvodelni kupaći kostim bi zato, kaže Bonann, bilo rizično nositi…

A kad su Pamela Anderson i ostale atraktivne članice ekipe uskočile u prilagođene kupaće od crvene likre, svojim su oblinama te obične i ne preterano seksepilne komade tekstila pretvorile u apsolutni hit – koji će još godinama da privlači milijardu gledalaca sedmično.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike