U trendu

Call of Duty 4: Modern Warfare

Četvrti nastavak jedne od najpopularnijih pucačkih igara promenio je tematiku i za sadržaj sada nema priču iz Drugog svetskog rata. Sve to se moglo i očekivati, pošto raznih sukoba i kriznih situacija ni danas ne manjka u svetu, a ova igra je kao stvorena za scenarija takve vrste. Ni u ovom nastavku serijala Call of Duty nećete ostati uskraćeni za uzbuđenja i neprestanu borbu prilikom obavljanja misija. Samo ćete sada biti u ulozi savremenog vojnika koji deli lekcije po svetu i promoviše novi svetski poredak. Pri tom možete birati da li ćete biti pripadnik specijalnih britanskih snaga SAS ili američki marinac.
Misije koje vas čekaju u ovom nastavku prosto su nabijene „eksplozivom“ i od samog početka igre, dok se nalazite na teretnom brodu usred oluje, napadnuti ruskim MIG-ovima i morate da se spasavate s broda koji tone uskačući u spasilački helikopter, shvatate da vas čeka prvorazredna „pucačina“ i misije koje vas pune adrenalinom. Ostale misije nisu ništa manje dinamične; u sledećim spasavate svog doušnika od egzekucije, pretražujete ruske farme u potrazi za vođom terorista, vodite borbe u naseljenom mestu i u stvari u potpunosti uživate u svim elementima prvoklasne FPS igre. Osnovna zamerka ovde nije upućena kvalitetu misija, već njihovoj dužini – iskusni igrači će sve misije preći za vrlo kratko vreme.
Multiplayer je posebna priča. Prethodno upućena zamerka na dužinu misija ovde postaje potpuno bespredmetna. Multiplayer ove igre je skoro savršen i teško će se naći neka igra ove vrste koja nudi multiplayer koji je ovoliko kvalitetan i raznovrstan. Sistem klasa, koji je uobičajen kod ovakvih igara, ovde je vrhunski odrađen. Postoji pet predefinisanih klasa, koje ćete vremenom otključati, kako sakupite dovoljno iskustva. Svaka od tih klasa ima posebno naoružanje i osobine koje dobijate otključavanjem. Takođe, osobine su podeljene u tri posebne grupe. Specijalnih osobina ima mnogo i većinu njih ćete zaraditi kako budete napredovali kroz igru. Takođe, na kraju možete dobiti i mogućnost da kreirate svoju posebnu klasu, gde birate naoružanje, dodatke za izabrano naoružanje i tri specijalne osobine. Zbog veoma dobro izbalansiranog sistema klasa i specijalnih osobina, ovde do izražaja više dolazi timska igra u multiplayer-u, koja kod standardnih multiplayer-a nije toliko izražena, već svako za sebe vodi svoj rat.
Grafika je posebna priča. Nimalo ne zaostajući za najnovijim hitovima, ova igra u grafičkom smislu nudi specijalne efekte koji su skoro fotorealistični i veoma dobro odrađeni. Zvuk je u funkciji grafike i u potpunosti dočarava atmosferu modernog ratišta, gde se mogu čuti svi mogući zvuci i jauci. Zvučne nijanse su veoma dobro urađene, tako da ćete bez problema raspoznati i razlikovati zvuk određene vrste naoružanja od druge.
Bez nekih posebnih zamerki, ovo je prvorazredna FPS igra. Ona nudi dobru zabavu uz izvrsno odrađene misije, koje su, doduše, pomalo kratke, što opet kompenzuje odličnim multiplayer-om, tako da se može reći da je obavezno morate igrati. Jedino pomalo „boli“ to što i ovde američka vojska deli lekcije svim neposlušnima u svetu, izigravajući dežurnog policajca koji propagira novi svetski poredak po meri Amerike.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.