Code of Honor 3: Desperate Measures

Kao pripadnik elitne francuske Legije stranaca, dobili ste nekoliko veoma važnih zadataka koje vam je poverio sam predsednik države. Globalna kriza, teroristi i bombaški napadi čine svakodnevni život jednog specijalca vašeg kalibra. Ili, kako kažu, krizna vremena traže i krizne mere. Globalna kriza se širi. Izbijaju neredi širom sveta, teroristički napadi se višestruko povećavaju, nesigurnost i socijalna kriza vladaju na ulicama. Predsednik Francuske blagoslovio je vaše akcije u kojima ćete morati da se sukobite s malo poznatom terorističkom grupom koja je ozbiljno poljuljala temelje države. Ta teroristička grupa krade naoružanje širom sveta, a oteli su i šest članova francuskog Senata, što dodatno destabilizuje celokupnu situaciju u samoj državi. U svakom slučaju, imaćete pune ruke posla i neće vam biti nimalo lako, u to budite uvereni.
Pred vama je još jedna klasična pucačina u prvom licu (FPS), kod koje je u pozadini priče uvek svetla nam teroristička budućnost. Naravno, ovo je šala. Kao i kod sličnih igara ovog tipa, igra se svodi na niz zadataka koje morate da izvršite da biste napredovali dalje. Prvi zadatak odvija se u avionu, koji morate osloboditi od terorista. Odmah se mora reći da su vaši protivnici vrlo "žilavi" i da ih se nećete lako rešiti. I odmah sledi savet: ciljajte što je više moguće u glavu, jer imaju pancire, pa ćete često morati da ispraznite celi šaržer, a nećete ih eliminisati. Isto važi i za vas, čuvajte glavu. Ako vam se ekran zacrveni, brzo u zaklon, jer ćete u protivnom poginuti. Takođe, pazite na indikatore granata koji se pojavljuju u sredini ekrana. Kratko i jasno, bežite u zaklon.
Na raspolaganju ćete imati autentično moderno oružje, ali nemojte misliti da ćete moći da uletite među teroriste i da sredite više njih kao od šale. Upravo suprotno, vrlo su pametni, i izrešetaće vas kao sito. Ovde će vam biti potrebno malo više taktike, tako da se preporučuje da izvirujete iza ugla i tako gađate teroriste. Vrlo je pametno i sagnuti se, sakrivati se iza zaklona, puniti oružje dok ste u zaklonu i sve slične sitnice koje ste već naučili u drugim igrama.
Interakcija u igri je vrlo siromašna. U prevodu, to znači da možete samo ono što možete. Interakcija s okolinom svedena je na prikupljanje određenih predmeta (elektronske kartice za vrata, oružje itd.) i to je sve. Veoma skromno. Mapa se nalazi dole desno, a na njoj ćete takođe videti samo nekoliko podataka. Činjenica je da igra nije nimalo laka, i to je to. Grafika je solidna, ali samo igranje je velik problem. Kretanje deluje "plastično", pomalo isprekidano, a postoji i velika verovatnoća da vas od igre zaboli i glava. To svakako nije dobro za ovakav tip igre, koji bi trebalo da bude brz i dinamičan. Code of Honor 3 – Desperate Measures to sigurno nije. Zvuk je skoro neprimetan, osim zvukova oružja, a muzika je skoro pa iritirajuća. Jednostavno se ima osećaj da se baš i ne uklapa u samu igru.
S obzirom na to da se od ove igre nije ni previše očekivalo, odnosno sve je već praktično viđeno, a da igru potpisuje City Interactive, poljska kuća koja je poznata po naslovima koji nisu vrhunski, ali su solidni i koje možete dobiti za malo novca. Iako za ovu igru cena još nije definisana, verujemo da će biti pristupačna. Ako ste očekivali nešto slično igri Call of Duty, onda zaboravite, to nije to, pa ni blizu. Ako se pitate da li nabaviti igru ili ne, odgovor je da bi pametnije bilo sačekati šesti nastavak igre Call fo Duty, koji bi trebalo da se pojavi do kraja godine i koji će sigurno biti veliki hit.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.