U trendu

Order of War: Challenge (2)

Pre nego što se upustite u borbu, najbolje bi bilo da isprobate koja nacija vam najviše odgovara. Najveća razlika između nacija odnosi se na artiljeriju, koja je jedna od važnijih jedinica u celoj igri. Nažalost, većina bitaka odvijaće se sa samo tri ili četiri različite jedinice, jer ako igrate Expansion, onda ćete težiti da što pre otključate artiljeriju i teške tenkove, dok se u Secure The Base jedino na početku koriste brze jedinice, koje su potrošne. Među svim jedinicama pešadija je najbeskorisnija pošto većina mapa nije prilagođena njima, a na otvorenom su pešadinci potpuno beskorisni.
Na kraju se sve svodi na to ko bolje poznaje položaje na mapi za artiljeriju i koliko je spretan u brzom pomeranju jedinica na bojištu. U modovima se može koristiti i vazduša podrška, kao i udaljena artiljerija, ali to je preskupo s obzirom na učinak koji donosi. Podrška je jedino korisna ako igrate protiv nekoga ko voli da svoje armije sabija na malom prostoru, ali svi znamo koliko je beskorisno imati previše grupisanu vojsku. Tehnički deo je isti kao i u originalu Order of War. Igra i dalje izgleda prilično lepo, s odličnom zvučnom podlogom. Optimizacija je takođe na zavidnom nivou, jer ne morate da imate najnoviji računar da biste pokrenuli igru s punim detaljima bez trzanja. Možda ćete osetiti blago trzanje ako se u isto vreme na ekranu sretne veliki broj jedinica koje možete imati u igri.
Korisnički interfejs jednostavan je i pregledan. Bilo da poželite da hostujete igru ili da upadnete kod nekoga ko je hostuje, pre nego što uđete u igru možete pogledati statistiku svoga protivnika ili po bodovima videti koliko je dobar ili loš. Naime, svi počinju sa 1.500 bodova, pa pretpostavljate kako ide dalje. Ako se odlučite da vi hostujete, prilikom pravljenja igre možete odabrati da li ćete igrati 1vs1 ili 2vs2, staviti šifru da samo vaši prijatelji igraju, a ako se neko pravi glup, možete ga izbaciti iz lobija pre početka igre.
Kada sve saberemo i oduzmemo, ne možemo reći da je igra loša; štaviše, zanimljiva je za sve ljubitelje jednostavnijih strategija, koji ne moraju da misle na deset različitih stvari odjednom i koji ne traže ultrarealistične strategije. Ako još imate prijatelja s kojim možete da je igrate, onda će vam igra biti pravi način za ubijanje vremena i dosade. Tu pomaže i cena, koja je prilično niska u slučaju da nemate original igru. Ako ste voleli igru Order of War, volećete i Order of War: Challenge, a ako original još niste igrali, probajte barem Order of War: Challenge. Nije skup, a vrlo lako bi vam se mogao svideti.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.