Penny Arcade: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, Episode Two

Priča druge epizode igre Penny Arcade Adventures Episode 2 direktno se nastavlja na prvu epizodu, u kojoj ste pobedili jednog od četiri boga uništenja. Kao i u prvom nastavku, kreirate svoj lik ili prebacujete stari lik iz prve epizode, i krećete na ponovno ubijanje neprijatelja, skupljanje bonusa i rešavanje raznih izazova. Igra je još uvek duhovita, mada se čini da je prva epizoda ipak nešto smešnija.
I u ovom nastavku ćete se, nažalost, često vraćati na lokacije kroz koje ste već prošli, što utiče na dinamiku igre. Lokacija ima ukupno šest, iako ih je nekoliko ostalo iz prve epizode. Glavni likovi u igri još uvek su Gabe i Tycho, i još uvek su urnebesno smešni. Sama brutalnost igre ostala je nepromenjena, što znači da je još uvek izuzetno krvava i prepuna nasilja. Iako ima pomalo "stripovski" i neozbiljan izgled, igra definitivno nije za one mlađe od 18 godina.
Humor je ostao potpuno nezavisan od radnje stripa, pa ne morate da pročitate nijednu epizodu Penny Arcade stripa da biste ga shvatili. Još uvek je vulgaran i poprilično morbidan, pun psovki, ali ćete se na komentare svojih neprijatelja usred borbe definitivno valjati od smeha. Vašem liku je na početku prve epizode ogromni robot uništio kuću, pa se oko lova na tog robota još uvek vrti vaš glavni zadatak u igri.
Pošto je ovo RPG igra s elementima avanture, kroz borbu s neprijateljima zarađivaćete bodove za iskustvo i tako postajati sve jači. Još uvek ćete za svoje oružje moći da kupujete nadogradnje koje ga čine jačim i ubojitijim, pa ćete često koristiti predmete koje skupljate kroz igru, kako i dolikuje pravom RPG-u. Doduše, neobjašnjivo je kako napitke za lečenje pronalazite na najčudnijim mestima, kao što su kante za smeće, ali to ovu igru samo čini još bizarnijom i čudnijom, što je definitivno dobra stvar. Borba se odvija kao u većini japanskih RPG-ova – na poteze. Takav način borbe je sasvim prihvatljiv i odlično izveden.
Još uvek posle napada s jednim likom morate pričekati da mu se taj napad ponovno "napuni" i još uvek postoje posebni napadi koji se baziraju na pritisku na određeni taster u pravo vreme. Kod svakog lika je ta akciona sekvenca drugačije izvedena, a ako uspete da je u potpunosti pogodite, očekuje vas posebno brutalna animacija egzekucije neprijatelja. Nažalost, igra je i dalje veoma linearna i odvija se u predodređenim jednosmernim lokacijama, koje su mnogo "doteranije" nego u prvom nastavku.
Grafika je ostala predivna, u stripovskom stilu, kao i čitava igra. Sama igra je relativno nezahtevna što se hardvera tiče, tako da ćete bez problema moći da je pokrenete sa high detaljima, čak i s nekom jeftinom grafičkom karticom i 1GB RAM-a. U igri nema snimljenih glasova, tako da se sva konverzacija izvodi kroz napisane razgovore, što nimalo ne smeta. Takođe, igra nije baš laka za igranje, a poslednjeg bosa je veoma teško savladati, baš kao što i priliči ovakvoj igri. Sve u svemu, sasvim solidan naslov koji će se svideti velikom broju ljudi. Ludački humor, brutalnost i psovke pomešane s dečjom grafikom ovu igru čine jednom od neobičnijih igara ove godine, pa se definitivno isplati da je barem probate.
Korisni linkovi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike