U trendu

Summer Athletics 2009

Pred vama je novi nastavak popularne sportske simulacije u kojoj ćete moći da se takmičite u 28 disciplina grupisanih u osam popularnih letnjih sportova (u staroj igri bilo je 25 disciplina). Pravo dinamično 3D okruženje, sportska uzbuđenja, osvajanje zlatnih medalja, rušenje rekorda i stvaranje prave sportske karijere, to je ono što vas očekuje u ovoj igri. Nema tu šta puno da se objašnjava, sve je vrlo jednostavno, a na vama je da budete najbolji od najboljih.
Summer Athletics 2009 se odlično nastavlja na prethodnu igru. Igra pomalo podseća na neka dobra stara vremena, kada smo na Komodoru lupali po tastaturi i rasturali džojstike od neprestanog levo/desno pomeranja. Danas je ta situacija nešto drugačija, a i tastature su izdržljivije i znatno jeftinije. Glavni meni nudi vam nekoliko zanimljivih opcija. U Single Event-u sve discipline možete isprobati pojedinačno. To možete iskoristiti kao trening, da biste se kasnije takmičili. Određenu vrstu takmičenja birate na opciji Competition. Ako želite da napravite karijeru sportiste, odaberite Career. Kao poseban izbor postavljen je Berlin World Cup.
Svoj uspeh možete pratiti pomoću tri ikone – Medals (medalje), Achivements (dostignuća, uspesi u karijeri) i Records (rekordi). Nakupite što više toga. Što se tiče načina igranja, na početku svake discipline piše vam koje tastere morate stisnuti (ili konstantno pritiskati) kako biste postigli što bolji rezultat. Dakle, ne možete pogrešiti. Uglavnom se sve svodi na naizmenično pritiskanje tastera levo/desno, skoka, bacanja i slično (Space), podešavanja ugla prilikom bacanja (W/S), usmeravanja luka ili puške (gore/dole i levo/desno), i to je to. Što se tiče grafike, sve je prilično dobro. Animacije su prilično dobre i glatke i sve deluje savršeno, ali nekako se ima osećaj da nedostaje sportskog adrenalina. Možda zato što su likovi napravljeni previše detinjasto i deluju neozbiljno. I ne raduju se kad pobeđuju, bar ne previše. Nekako je sve plastično.
Muzika uopšte ne odgovara igri, kao da ju je neko ubacio samo toliko da se ona tu i nađe. U samim disciplinama i ne očekuju se neki posebni zvukovi, ali stenjanje, napinjanje sportista i slične sitnice autori igre su ipak mogli ubaciti. S obzirom na to da su igre ovakvog tipa izuzetno retke, ipak treba pohvaliti ovaj naslov. Međutim, ako se sećate prošle godine i Olimpijskih igara u Pekingu, tada se verovatno sećate i igre Beijing 2008, službene igre Olimpijskih igara. I odmah treba reći da je Beijing 2008 bolja igra od prošlogodišnjeg Summer Athletics-a, a nekako se ima osećaj da je adrenalin i sportski duh više naglašen i u odnosu na ovogodišnji Summer Athletics 2009. Ipak, novi nastavak ove franšize je prilično dobar, hardverski je skoro "nezahtevan", tako da se može preporučiti svima. U stvari, ova igra može biti i te kako zanimljiva nedeljna zabava.
Korisni linkovi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike