U trendu

Wallace & Gromit’s Grand Adventures – Episode 1: Fright of the Bumblebees

Postoje dva ogromna problema s filmovima o Volasu i Gromitu – ima ih premalo, a kada se jedan konačno pojavi, predugo se čeka na sledeći. Od svog debija 1989. godine ovaj duo se do sada pojavio u jednom dugometražnom filmu, jednom mini-omnibusu i u četiri kratkometražna filma. Pored toga, 2003. i 2005. godine imali smo prilike da ih vidimo kao protagoniste video igara. Ovog proleća i leta, zahvaljujući igri u epizodama iz Telltale Games-a, Volas i Gromit su ponovo s nama. Ako je Fright of the Bumblebees, prva epizoda iz ovog ciklusa, realni pokazatelj kvaliteta ostale tri epizode, onda već sada možemo da počnemo s pohvalama ekipi iz Telltale Games-a, čiji dizajneri nastavljaju da pokazuju da su postali majstori avantura u epizodama.
Ako nekim slučajem ne znate za Volasa i Gromita, čeka vas prava poslastica. U pitanju je serija komičnih priča o blago udarenom izumitelju s talentom da se uvali u probleme i genijalnom psu koji ga neprestano vadi iz njih, ali to nije sve. Ogromna doza šarma ovih filmova proizlazi iz činjenice da su likovi animirane figure od plastelina, prilično jednostavne, ali neverovatno izražajne. Već prvi kadrovi ove igre pokazuju da u Telltale Games-u shvataju koliko je takav izgled bitan za atmosferu, pa svi karakteri u ovom naslovu pokazuju blage nesavršenosti poput pravih plastelinskih figurica sve do fragmenata otisaka prstiju.
Mehanika u igri Wallace & Gromit’s Grand Adventures – Episode 1: Fright of the Bumblebees je krajnje jednostavna. Kursorskim tasterima usmeravate svoj lik, a mišem ostvarujete interakciju s objektima i drugim karakterima. Slično ostalim Telltale-ovim igrama, možete da podesite koliko će vam često igra davati automatske savete za rešavanje problema, mada je diskutabilno koliko vam je ova pomoć potrebna.
Zadaci su uvek prilično jednostavni, tako da priča gotovo da teče sama, ali vas, što je mnogo bitnije, karakteristična komedija i duh predloška prate na svakom koraku i ne daju vam mogućnost da se požalite na pomenutu jednostavnost. Uostalom, Wallace & Gromit’s Grand Adventures i ne pretenduje na to da bude naslov za hard core igrače avantura, već da bude zabavna igra za fanove naših plastelinskih heroja svih uzrasta. Ekipa iz Telltale Games-a je u tome više nego uspela. Ko god odvoji oko dva sata za Wallace & Gromit’s Grand Adventures – Episode 1: Fright of the Bumblebees, pridružiće se onima koji sa nestrpljenjem iščekuju drugu epizodu ove igre.
Korisni linkovi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike