U trendu

8 dobrih razloga da nikada ne bacate tečnost od kiselih krastavaca, čudotvorna je

Jeste li znali da sok od kiselih krastavaca neki ljudi koriste za omekšavanje mesa pre pripreme ili čišćenje bakarnih posuda kada oksidiraju? Pomaže i kod mamurluka, obnavlja biljke…

1. Šnicle su mekše
Sok od kiselih krastavaca možete da koristite kao marinadu za svinjske kotlete ili odreske – biće mekši i ukusniji.

2. Ublažava grčeve u mišićima
Pijte tečnost od kiselih krastavaca ako imate upaljene mišiće. Puna je kalijuma koji opušta mišiće i elektrolita koji vašem telu pomažu da se oporavi nakon dehidracije.

3. Obnavlja elektrolite u telu
Sok od kiselih krastavaca obnavlja nivo elektrolita u telu i time vam omogućuje da se osećate svežije.

4. Leči mamurluk
Elektroliti iz soka od kiselih krastavaca, takođe pomažu kod mamurluka – osećaćete se bolje. Sličan učinak ima i rasol od kiselog kupusa

5. Oživljava sobne biljke
Vašim biljkama treba puno kalijuma da bi bile lepe i zdrave. Tečnost od kiselih krastavaca sadrži kalijum koji pomaže biljkama da dobro napreduju.

6. Čisti bakarne posude
Posude od bakra znaju da postanu zelenkaste zbog oksidacije, a sok od kiselih krastavaca pomaže da se to ukloni i vrati im bakarni sjaj.

7. Umiruje kožu nakon sunčanja
Sirće koje se nalazi u soku od kiselih sokova umiruje kožu koja je pocrvenela na suncu, posebno ako je stajalo u frižideru, prenosi Diy.

8. Reguliše probavu
U ovom slučaju popije se malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka sirćeta. Naime, fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala.

Pored toga, sadrži probiotike koji doprinose razvoju dobrih bakterija u crevima koje su veoma važne za zdravlje, ali i sveukupno raspoloženje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar