Adel osvojila tri Brit nagrade

Britanska pop pevačica Adel osvojila je najviše britanskih muzičkih nagrada Brit kao i počasnu nagradu astronauta iz Medjunarodne svemirske stanice, na 36. svečanoj dodeli nagrada koju je obeležio omaž Dejvidu Bouviju.

“Postoje i veliki obožaoci gore (u svemiru)”, izjavio je britanski astronaut Tim Pik pevačici u poruci snimljenoj iz Medjunarodne svemirske stanice.

Adel je osvojila nagradu za album godine za “25”, za najbolji singl za pesmu “Hello” i za najbolju britansku pop umetnicu.

Kao i tokom nedavnih dodela američkih muzičkih nagrada Gremi, organizatori nagrada Brit su odali počast legendarnom muzičaru Dejvidu Bouviju, preminulom 10. januara, dva dana posle objavljivanja albuma “Black star” na 69. rodjendan.

“Dejvide, ti jesi smrtan ali tvoj potencijal je nadljudski i tvoja muzika će nastaviti da živi. Volimo te i zahvalni smo”, izjavio je glumac Geri Odlman koji je primio nagradu za Bouvija koja mu je posthumno dodeljena.

Pevačica s Novog Zelanda Lord je izvela Bouvijevu pesmu “life on Mars” s muzičarima koji su nastupali s kultnim pevačem.

Medju drugim dobitnicima nagrade se nalazi grupa “Koldplej” za najbolju grupu, Džejms Bej za najboljeg britanskog umetnika, Džastin Biber za najboljeg medjunarodnog pop umetnika a Bjork za najbolju svetsku umetnicu.

Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

(Beta)

Ostavite komentar