najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Amerikanka osam decenija radi kao sekretar škole

Amerikanka Elizabet Dejvis ima 99 godina i sada slavi punih 80 godina od kako bez prestanka radi kao sekretar u jednoj srednjoj školi u američkoj državi Indijana, a još ne planira da ode u penziju.

U razgovoru za američku mrežu Ej-Bi-Si (ABC) priča kako je 1936. godine počela da radi u Kalver Akademiji, gimnaziji u istoimenom gradu u Indijani, jer posle završene srednje škole nije imala dovoljno novca da upiše univerzitet.

Kao i prvih dana kada je imala svoju malu kancelariju, Elizabet Dejvis i danas koristi pisaću mašinu i piše naliv-perom dok obavlja svoje svakodnevne poslove.

„Nisam planirala da ovde budem toliko dugo, a za to vreme bilo je mnogo promena, ali mogu da uradim sve što mi je potrebno i na pisaćoj mašini“, objasnila je gospodja Dejvis zašto nikada nije prešla na kompjuter. Uz to, ona upozorava da je uvek dobro sačuvati papirne kopije svih dokumenata.

Elizabet Dejvis obožava svoj posao i svakodnevno dolazi da radi u školi, a to joj pomaže da prevazidje usamljenost, otkako je njen suprug preminuo 2004. godine.

„Srećna sam, jer otkako mi je suprug preminuo, kod kuće sam sama, ali preko dana sam ovde (u školi) okružena ljudima i oni kažu da dobro radim“, rekla je gospodja Dejvis.

Ona živi potpuno samostalno u svojoj kući, a do posla i nazad svakog dana vozi je koleginica iz komšiluka, jer kaže da je prestala da vozi pošto „nije baš bezbedno da sama izadje na put“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike