Ana Sofrenović na festivalu u Pančevu

Ana Sofrenović prvi put će nastupiti pred publikom u solo muzičkom izdanju, 10. oktobra u 20 sati na festivalu Nova na sceni Kulturnog centra Pančeva.

Ana Sofrenović, jedna od najpoznatijih domaćih glumica i vokalna solistkinja, održaće poseban umetnički program pod nazivom The Landscape of Voice u okviru prvog izdanja Nova Festivala.

Ana Sofrenović  u poslednje dve decenije, paralelno s glumačkom, dugi niz godina uspešno razvija i karijeru vokalne solistkinje, u različitim postavama i stilovima.

Umetničko veče Ane Sofrenović na repertoaru je 10. oktobra u 20 časova na Sceni Kulturnog centra Pančeva, a zamišljeno je kao scensko istraživanje granica između akustičnog prostora i onog modifikovanog tehnologijom, gde se ova svestrana umetnica prvi put predstavlja u solo muzičkom izdanju, navodi se u saopštenju organizatora festivala. Ulaz na koncert je besplatan.

Festival će se ove godine održavati u dva grada, u Pančevu i Beogradu u više kulturnih prostora: Dvorani Kulturnog centra Pančeva, dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo, novootvorenoj Galeriji Milorada Bate Mihailovića, kao i u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Program festivala sastoji se iz dve celine: pratećeg programa koju čine izložba stripova, koncert i tribina i centralnog muzičkog programa u okviru kojeg će nastupiti četiri sastava iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Sjedinjenih Američkih Država, koji na najbolji način reperezentuju aktuelnu domaću, regionalnu, evropsku i svetsku avangardnu muzičku scenu.

Nova Festival, festival nove i avangardne umetnosti je trodnevna manifestacija koja se održava od 8. do 10. oktobra u organizaciji udruženja za promociju kulture i umetnosti “KomunikArt” i partnerskih ustanova, uz pokroviteljstvo Pančeva, Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda i Ambasade Republike Slovenije, a uz podršku “Vajfert piva” kompanije Hajneken Srbija.

(Beta)

Ostavite komentar