Antiteroristička vežba 'Štit' (FOTO)

Pripadnici specijalnih jedinica vojske i policije održali su danas na Novom Beogradu antiterorističku vežbu “Štit” za koju je premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da je pokazala kako će brz i efikasan biti odgovor države na eventualne terorističke pretnje.

“Učesnici ove jako komplikovane vežbe pokazali su izuzetnu obučenost i delovali kao tim. Sve je delovalo izvanredno, a građani su mogli da vide kako će brz i efikasan biti naš odgovor na eventualne terorističke pretnje”, rekao je premijer novinarima u Palati Srbija nakon održane vežbe.

On je najavio dalje ulaganje u opremu i naoružanje VS i MUP-a, dodavši da je Srpska banka u petak odobrila 10 miliona evra preduzećima namenske industrije.

Komandant Žandarmerije Goran Dragović ocenio je da su građani imali priliku da vide odlično uvežbane pripadnike specijalnih jedinica MUP-a i VS.

“Svaka od jedinica koje su učestvovale u današnjoj vežbi posebno uvežbava izvršenje ovih zadataka, a danas smo pokazali da možemo i zajedno da ih izvedemo”, rekao je on.

Komandant Specijalne brigade VS Zoran Veličković kazao je da Vojska Srbije, a posebno njene specijalne jedinice, svakodnevno uvežbavaju takve zadatke, dodavši da će u budućnosti još više intenzivirati izvođenje obuke za rešavanje takvih kriznih situacija.

(Beta)

Ostavite komentar