najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Asanžu prekinut pristup internetu, Pamela ga “mučila” hranom

Vikiliks je saopštio da je osnivaču ovog sajta “neidentifikovani državni činilac” prekinuo pristup internetu. AP navodi da Vikiliks nije pružio više detalja u vezi s ovim slučajem.

Američka agencija podseća da je Asanž više od četiri godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu gde izbegava izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode, kao i da je Asanž i pored toga nastavio da putem Vikiliksa objavljuje procurelew informacije, uključujući i one koje su uzdrmale predsedničku kampanju Hilari Klinton u SAD.

“Ne mogu da vam otkrijem bilo kakvu informaciju”, izjavila je za AP neimenovana žena koja se javila na telefon u ekvadorskoj ambasadi.

Agencija navodi da londonska policija odbila da komentariše slučaj.

Bivša Plejbojeva “zečica” Pamela Anderson juče je, nakon posete osnivaču sajta Vikiliks Džulijanu Asanžu u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, izrazila strahovanje za Asanžovo zdravlje.

Kako je preneo “Dejli telegraf”, bivša zvezda TV serije “Čuvari plaže” je kazala da se Asanž “drži veoma dobro”, ali je izrazila zabrinutost za njega i njegovu porodicu.

“Stvarno verujem u njega i mislim da je dobra osoba i zabrinuta sam za zdravlje njega, njegoe porodice i samo se nadam nekom čudu da on bude oslobođen”, rekla je Andersonova.

Britanski list podseća da osnivač sajta, koji je australijski državljanin, živi već više od četiri godine u ambasadi Ekvadora, zemlje koja mu je dodelila politički azil.

On bi trebalo da bude saslušan u Švedskoj po optužbama seksualne prirode, koje on negira. Asanž veruje da će, ukoliko ode u Švedsku, biti izručen SAD i biti tamo saslušan zbog aktivnosti vezanih za Vikiliks.

Andersonova je uslikana kako ulazi u ekvadorsku ambasadu koja se nalazi u centru Londona noseći mu hranu u papirnim kesama iz prodavnice sendviča “Pretamanže”.

“Donela sam mu lep veganski ručak i neke veganske grickalice. On kaže da ga mučim donoseći mu veganski hranu”, rekla je 49-godišnja aktivistkinja za prava životinja.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike