Asanžu prekinut pristup internetu, Pamela ga „mučila“ hranom

Vikiliks je saopštio da je osnivaču ovog sajta „neidentifikovani državni činilac“ prekinuo pristup internetu. AP navodi da Vikiliks nije pružio više detalja u vezi s ovim slučajem.

Foto: Beta

Foto: Beta

Američka agencija podseća da je Asanž više od četiri godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu gde izbegava izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode, kao i da je Asanž i pored toga nastavio da putem Vikiliksa objavljuje procurelew informacije, uključujući i one koje su uzdrmale predsedničku kampanju Hilari Klinton u SAD.

„Ne mogu da vam otkrijem bilo kakvu informaciju“, izjavila je za AP neimenovana žena koja se javila na telefon u ekvadorskoj ambasadi.

Agencija navodi da londonska policija odbila da komentariše slučaj.

Bivša Plejbojeva „zečica“ Pamela Anderson juče je, nakon posete osnivaču sajta Vikiliks Džulijanu Asanžu u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, izrazila strahovanje za Asanžovo zdravlje.

Kako je preneo „Dejli telegraf“, bivša zvezda TV serije „Čuvari plaže“ je kazala da se Asanž „drži veoma dobro“, ali je izrazila zabrinutost za njega i njegovu porodicu.

„Stvarno verujem u njega i mislim da je dobra osoba i zabrinuta sam za zdravlje njega, njegoe porodice i samo se nadam nekom čudu da on bude oslobođen“, rekla je Andersonova.

Britanski list podseća da osnivač sajta, koji je australijski državljanin, živi već više od četiri godine u ambasadi Ekvadora, zemlje koja mu je dodelila politički azil.

On bi trebalo da bude saslušan u Švedskoj po optužbama seksualne prirode, koje on negira. Asanž veruje da će, ukoliko ode u Švedsku, biti izručen SAD i biti tamo saslušan zbog aktivnosti vezanih za Vikiliks.

Andersonova je uslikana kako ulazi u ekvadorsku ambasadu koja se nalazi u centru Londona noseći mu hranu u papirnim kesama iz prodavnice sendviča „Pretamanže“.

„Donela sam mu lep veganski ručak i neke veganske grickalice. On kaže da ga mučim donoseći mu veganski hranu“, rekla je 49-godišnja aktivistkinja za prava životinja.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar