Aukcija Elvisovih stvari: Neki predmeti povučeni

Zlatni privezak sa dijamantom koji je Elvis Prisli poklonio Semiju Dejvisu Džunioru jedan je od oko 150 predmeta koji su prodati na aukciji u dugogodišnjem domu kralja rokenrola – Grejslendu.

Aukcija, održana noćas u Memfisu, deo je Elvisove nedelje, godišnje komemoracije njegove smrti, a privezak je, pišu agencije, prodat za 32.000 dolara.

Među drugim „biserima“ večeri su Elvisov pištolj koji je otišao za 96.000 dolara i Prislijeva bluza koja je prodata za 32.500 dolara.

Ponude su nekoliko nedelja pre aukcije prihvatane i onlajn, a na aukciji su se našli predmeti „treće strane“ što znači da nijedan predmet nije vlasništvo Grejslenda.

Prvobitno je planirano da na aukciji budu 174 Elvisova predmeta, ali je menadžerka aukcijske kuće Grejslend Lora Piket AP-u rekla da je 14 povučeno radi ponovne procene.

Ona nije dala druga objašnjenja, ali je najavila da će se ti predmeti naći na narednim aukcijama.

To je treća aukcija Elvisovih stvari, prva je organizovana na Prislijev rođendan, a druga tokom prošlogodišnje Elvisove nedelje.

Među povučenim predmetima su odelo koje je Prisli nosio na koncertima u Las Vegasu i gitara na kojoj su se potpisali Prisli, Džoni Keš, Karl Perkins i Džeri Li Luis.

Elvis Prisli preminuo je kada je imao 42 godine, 16. avgusta 1977.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike