najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Austrija: Ministar mora da pravda potrošnju papira za higijenu

Austrijski ministar pravde Volfgang Brandšteter bio je prinuđen da na poslaničko pitanje pravda potrošnju papira za higijenu u svom ministarstvu, prenose danas bečki mediji.

Poslanik Martina Šenk iz stranke „Tim Stronah“ zatražila je od ministra da tačno navede koliko je papira potrošilo njegovo ministartvo, uključujući i papir za higijenu, kao i da li je korišćen reciklirani papir.

Ovo poslaničko pitanje i odgovor Ministarstvo zasigurno će naći svoje mesto u vicevima i nastupima komičara u Austriji, pošto sadrži podatke koji nisu baš uobičajeni o radu jedne državne ustanove.

Ministarstvo je uredno odgovorilo na poslaničko pitanje, navodeći da je prošle godine nabavljeno, a tako verovatno i potrošeno ukupno 2.443.000 papira formata A4 i 334.500 papira formata A3.

Pored toga nabavljeno je, kako se navodi u odgovoru, i 34.560 rolni toalet papira, kao i pet pakovanja po 24 puta 192 komada papirnih obrusa.

Uz to dodato je da u Ministarstvo pravosuđa nije korišćen nikakav reciklirani papir, „kako u pisanoj komunikaciji, tako ni za higijenske potrebe“.

Kada je reč o 34.560 rolni toalet papira, kako navodi Ministarstvo, „nabavka od prošle godine trebalo bi da pokrije potrebu za narednih pet godina“.

Pored toga, u odgovoru, se ističe, da je, verovatno zbog smanjenja troškova, kupovan samo „dvoslojni“ toalet papir.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike