Bajramska trpeza za izbeglice

Islamska zajednica u Srbiji i Fondacija Ana i Vlade Divac danas su organizovale Bajramsku sofru za izbeglice koje borave u parkovima kod beogradske autobuske stanice.

Za izbeglice koje veliki verski praznik dočekuju daleko od svojih domova obezbeđeno je 4.000 mantija, 400 bajramskih obroka, a za najmlađe i 500 paketa sa slatkišima.

Sekretar Rijaseta Islamske zajednice Srbije Eldin Ašćerić ocenio je da su izbeglice u Beogradu našle svoje odmorište i srele se sa dobrim ljudima i humanošću.

“Mi smo tu da ih pomognemo kao svoju braću, jer svi ljudi su braća, prvenstveno, ne vezano za to kojoj veri pripadaju. I sam blagdan Kurban bajram je praznik gde se svi mi zajedno okupljamo oko jednog Boga, zajedničkog stvoritelja svih ljudi” poručio je Ašćerić.

Bajram je čestitala i predsednica Fondacije Ana Divac. On je istakla da joj je posebno drago što ovom prilikom može da pomogne izbeglicama iz Avganistana.

“Za vreme bombardovanja naši prijatelji iz Avganistana su nam mnogo pomogli da prikupimo sredstva za pomoć ljudima u Srbiji. Nekako je ovim putem sada došla sudbima da moj narod može njima da se oduži”, kazala je Ana Divac.

(Beta)

Ostavite komentar