najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bart Kvouk, zvezda filmova o Pink Panteru, preminuo u 85. godini

Britanski glumac Bart Kvouk, poznat po ulozi Kejtoa u filmovima o Pink Panteru, preminuo je danas u 85. godini, saopštio je njegov agent Džin Dajmond.

On je rekao da je Kvouk “umro mirno”, ali nije naveo uzrok njegove smrti.

Kvouk je rodjen 1930. godine u severozapadnoj Engleskoj, a odrastao je u Šangaju, u Kini, odakle su poreklom njegovi roditelji. Prvu veću ulogu odigrao je u filmu “The Inn of the Sixth Happiness” iz 1958. godine, u kojem je glumila i švedska diva Ingrid Bergman.

Igrao je i u tri filma o Džejmsu Bondu, “Goldfinger”, “Samo dvaput se živi” i “Kazino Rojal”, kao i u popularnm serijama iz 1960-ih godina “Svetac”, “Tajni agent” i “Osvetnici”.

U filmu iz 1964 “Pucanj u tami” Blejka Edvarda, s Piterom Selersom u ulozi inspektora Kluzoa, prvi put se pojavio kao Kejto Fong, lični Kluzoov asistent čiji je zadatak da napadne svog šefa kad on to najmanje bude očekivao.

Glumio je i u Spilbergovoj ratnoj drami “Imperija Sunca”, naučnofantastičnom trileru “Rolerbol” i britanskoj televizijskoj seriji “Tenko” iz 1980-tih godina.

Britanska kraljica Elizabeta II dodelila mu je 2011. godine titulu Oficira reda Britanske imperije za njegov doprinos filmu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike