Beg iz zatvora

Postoje razni razlozi zbog kojih želimo da izgubimo nekoliko kilograma. Ali, za ovaj verovatno niste čuli: jedan zatvorenik je smršao samo zato da bi mogao da pobegne iz zatvora kroz ventilacione cevi.
Ova neverovatna priča odigrala se u gradu Hempsted u državi Teksas, SAD. Čovek koji je osuđen zbog ubistva uspeo je da pobegne iz zatvora tako što se provukao kroz ventilacione cevi.
Izlazni otvor na ventilacionim cevima bio je širok manje od 30 cm. Zbog toga je zatvorenik željan slobode – Deril Lejn Noris, bio primoran da smrša. Nošen tom idejom, on je gubio na kilaži otkako je došao u Okružni zatvor Voler u aprilu ove godine.
Šerif Rendi Smit iz zatvora Voler izjavio je da su nakon rutinskog svakodnevnog prebrojavanja primetili da nedostaje jedan zatvorenik.
Noris i još jedan zatvorenik osuđeni su za ubistvo koje se dogodilo prilikom pljačke jedne prodavnice 17. aprila ove godine. Šerif Rendi Smit nije znao da li je Noris bio naoružan kada je pobegao iz zatvora, ali na poternici raspisanoj za njim, koja je izdata čim je utvrđeno da je pobegao iz zatvora, piše da ga smatraju opasnim.
U potragu za Norisom uključeni su i teksaški rendžeri.
Hempsted, grad u kome se odigrao ovaj neverovatan beg, nalazi se na oko 80 kilometara od glavnog grada države Teksas – Hjustona.
Begunac je pobegao na zaista spektakularan način, a koliko će uživati u slobodi – ostaje nam da vidimo. S obzirom na ovakvo angažovanje policije i teksaških rendžera, izgleda da mu ne ostaje mnogo vremena.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike