Beo zoo vrt obeležio 80. rodjendan

Beogradski zoo vrt  –  Vrt dobre nade obeležio je danas 80. rodjendan, a na svečanosti je predstavljen i novi vizuelni identitet i projekti, saopštila je služba za informisanje Grada Beograda.

Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je kazao da je to “jedno od najzanimljivijih i najprepoznatljivijih” mesta u Beogradu.

“Svako od nas je ovde proveo mnoge trenutke svog detinjstva. Naša je obaveza da investiramo u Beo-zoo vrt, kako bi on bio lepši i bolji”, rekao je Mali.

On je dodao da je Grad, na osnovu ankete u kojoj su Beogradjani izrazili želju da vide pingvine, izdvojio 250.000 evra za izgradnju pingvinarijuma, koji će na jesen biti gotov.

“Aktivno radimo na obogaćenju životinjskog fonda i uredjenju ovog prostora. Smatram da je to pravi način na koji treba voditi računa o ovoj oazi u centru grada i da omogućimo posetiocima, i domaćim i stranim, da uživaju”, rekao je Mali.

Direktor Beo zoo vrta Srboljub Aleksić predstavio je novi vizuelni identitet Vrta dobre nade i buduće projekte koji će obogatiti prostor i ponuditi nove sadržaje posetiocima.

“Pored novog prostora za pingvine, novih kaveza za velike ptice, u toku je rekonstrukcija prostora za vukove, a završene su nove kućice za lenjivce i mravojede koje očekujemo da stignu u vrt do kraja leta”, rekao je Aleksić.

On je dodao i da će posle dužeg vremena posetioci moći iz vrta da ponesu i zvanične suvenire.

Obeležavanje 80. rodjendana beogrdskog zoološkog vrta biće nastavljeno i narednih dana raznim koncertima dečijih horova, nastupima klovnova, animatora, izložbama, navodi se u saopštenju.

Beogradski zoološki vrt otvoren je 1936. godine na inicijativu tadašnjeg gradonačelnika, industrijalca Vlade Ilića.

Beo zoo vrt doživljava procvat krajem osamdesetih godina, kada na njegovio čelo dolazi Vuk Bojović.

Danas njegov životinjski fond čini više od 1.500 primeraka, medju kojima je zastupljeno 250 životinjskih vrsta.

(Beta)

Ostavite komentar