najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Beogradska filharmonija za Novu godinu nastupa u Omanu

Orkestar Beogradske filharmonije će 2016. godinu dočekati u Omanu, na obali Arapskog poluostrva, na koncertu u Kraljevskoj operi Muskat, saopšteno je danas iz Filharmonije.

Uz dirigenta Davida Livaja, solisti će biti: violinistkinja Ana Tifu, italijanska zvezda mlađe generacije, tenor Mihael Šade, stalni član Bečke državne opere i gost velikih operskih kuća poput Metropolitena i Minhenske opera, i sopran Fatma Said, mlada nada egipatske klasične muzike i stipendista Milanske Skale.

Na koncertu koji će se održati u novogodišnjoj noći, filharmoničari će izvesti popularne numere iz opereta i mjuzikala Lehara, Štrausa, Herberta i Rodžersa, uz violinski nastup s delima Sarasatea i Montija.

Kako je saopšteno, posebno mesto na programu će imati i Balkanska simfonijska igra br. 2, Konstantina Blagojevića, koji je violista Beogradske filharmonije.

“Mnogo sam srećan što sam upoznao fantastičnu Beogradsku filharmoniju, sa kojom sam održao dva Novogodišnja koncerta za beogradsku publiku, sa programom koji sam izvodio prvi put. U Oman idemo sa drugačijim repertoarom koji sam mnogo puta izvodio. Drago mi je da ću kroz ove različite nastupe ući u Novu godinu zajedno sa orkestrom koji me je potpuno šarmirao”, rekao je dirigent Dejvid Livaj.

Filharmonija će nastupiti u glamuroznoj Kraljevskoj operskoj kući u Muskatu koja je izgrađena na inicijativu sultana Kabosa bin Saida, velikog zaljubljenika u klasičnu muziku. Opremljena je najmodernijom tehnologijom i savršenom akustikom.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike