najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Beogradski džez festival najposećeniji do sada

Ovogodišnji beogradski džez festival posetilo je 17.000 ljudi i bio je najposećeniji od njegovog obnavljanja , saopštio je gradski menadžer i predsednik organizacionog odbora festivala Goran Vesić.

„Dvadeset koncerata koji su održani u okviru džez festivala pratilo je preko 17 hiljada posetilaca uz 9.200 prodatih ulaznica jer je deo programa besplatan. Posebno smo zadovoljni što je medju posetiocima najviše mladih ljudi, po čemu smo jedinstveni u Evropi“, rekao je Vesić, a prenosi gradska služba za informisanje Beoinfo.

Prema njegovim rečima, vrhunska ovogodišnja umetnička selekcija dovela je u Beograd neke od najboljih i najtalentovanijih džez umetnika današnjice, njih 120 iz 16 zemalja, na 20 koncerata.

Festival je pratilo ukupno 100 akreditovanih novinara, od toga 30 iz sveta, uz zapaženo prisustvo nekoliko danas najuglednijih džez kritičara, posebno iz SAD, rekao je Vesić.

On je dodao da se Beogradski džez festival ovogodišnjim izdanjem definitivno upisao medju umetnički značajne, ugledne evropske festivale srednje veličine.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike