najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Beskućnici na koncertu slavnog italijanskog kompozitora

Beskućnici iz evropskih i afričkih zemalja bili su počasni gosti humanitarnog koncerta koje je za njih u subotu uveče održao dobitnik Oskara za muziku, italijanski kompozitor Enio Morikone.

Dobitnik ovogodišnje nagrade Akademije za film „The Hateful Eights“, 88-godišnji Morikone upravljao je orkestrom koji je premijerno izveo njegovu kratku kompoziciju nazvanu „Bog, jedan od nas“.

Na koncertu su bili izvedeni i delovi iz neke njegove najpoznatije filmske muzike – iz filma „Misije“ (1986.) reditelja Rolanda Džofa i filma „Bilo jednom u Americi“ Serđa Leonea iz 1984.

Nekoliko hiljada beskućnika dobilo je počasno mesto u dvorani Pavla VI. u prvim redovima na mestu gde papa Franja održava neke od audijencija, a iza njih su bili i drugi gosti.

„Živim u šatoru. Za mene je bilo nešto veliko da sedim u prvom redu“, navodi Atila, 48-godišnji Mađar koji je izgubio posao građevinskog radnika u Rimu, a na koncert ga je dovela katolička humanitarna zadruga.

Papa je u petak primio oko 3500 beskućnika, siromaha i izbeglica – 1500 Italijana, 1200 Francuza i 500 Nemaca – iz dvanaest evropskih zemalja, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike