Beskućnik oduševio svet (Video)

Interpretacija poznate pesme benda Styx “Come Sail Away” koju je na javnom klaviru u Sarasoti na Floridi izveo jedan beskućinik, oduševila je stanovnike tog grada i on je ubrzo postao hit na internetu.

Jedna od prolaznica primetila je kada je beskućnik seo za jedan od nekoliko javnih klavira koje je grad nedavno instalirao, i očarana njegovim izvođenjem pesme “Come Sail Away”, mobilnim telefonom je snimila njegov nastup.

Snimak je postao hit na internetu sa milionima pregleda, a veliko interesovanje pokrenulo je i medije da se angažuju i saznaju ko je beskućnik za klavirom.

Ispostavilo se da je u pitanju 51-godišnji Donald Gould, vojni veteran i bivši marinac. Nakon što mu je supruga preminula 1998. godine, postao je narkoman i izgubio starateljstvo nad sinom koji sada ima 18 godina.

– Nisam ni sanjao da će u mom sviranju uživati milioni ljudi. Kako je rekao, na klavir je stavio kapu i zasvirao da skupi nekoliko dolara za hranu.

Medji prenose da je sad pokrenuta i akcija kako bi se prikupio novac za Donalda da kupi automobil, stan i završi školovanje. Gould je studirao muziku na Spring Arbor univerzitetu i zna da svira “svaki instrument od pikola do tube”

Što se tiče klavira koji je podsetio svet da “ne treba suditi o knjizi prema njenim koricama”, on je jedan od šest koji su postavljeni po gradu u okviru umetničkog projekta čiji je cilj da podstakne prolaznike da spontano sednu i zasviraju kao što je to učinio Gould.

(Tanjug)

Ostavite komentar