najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bez držanja za ruke pre braka

Direkcija za verska pitanja (Dijanet) u Turskoj saopštila je danas da vereni parovi ne bi smeli da se drže za ruke ili da provode vreme nasamo u periodu pred venčanje, navodi se na sajtu Hurijeta.

“Tokom ovog perioda nije neprimereno da se parovi sastaju i razgovaraju nasamo o svojoj privatnosti. Medjutim, ne sme doći do neželjenih incidenata koji se mogu dogoditi bez znanja njihovih porodica, kao što su flertovanje, držanje za ruke ili zajednički život pre braka, što nije u skladu sa islamskim pravilima”, navodi Dijanet.

Najznačajnije versko telo u Turskoj apelovalo je na mlade parove da ne sklapaju verske brakove, pre nego što se odluče za sklapanje gradjanskog braka. Oni su pozvali zaljubljene da provedu verenički period u skladu sa islamskim pravilima.

Dijanet, jedna od najbolje finansiranih verskih državnih institucija, već je privukla pažnju javnosti nakon objavljivanja fatve o korišćenju toalet papira za ličnu higijenu u Turskoj, ali samo ako nigde nema vode i zabrani sredstava za čišćenje na bazi alkohola.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike