Bijonse i Brus Springstin najuspešniji na turnejama

Američka pevačica Bijonse i rok izvodjač i gitarista Brus Springstin imali su najviše finansijskog uspeha na turnejama, pokazali su podaci publikacije Polstar koja prati koncertnu industriju širom sveta.

Na turnejama u ovoj godini pop diva Bijonse zaradila je skoro šest miliona dolara, a na drugom mestu nalazi se rok izvodjač i gitarista Brus Springstin i njegov „I strit bend“ (The E Street Band) sa malo manje od pet miliona.

Treće mesto po zaradi na tabeli Polstara rezervisano je za bivšeg člana Bitlsa Pola Makartnija sa zaradjenih tri miliona dolara.

Grupa „Dead and company“ zaradila je na koncertima dva miliona, dok je izvodjač Keni Česni (Kenny Chesney) bogatiji za preko milion dolara.

Na sedmom mestu je Džef Lin i njegov bend ELO sa 1.648.000 dolara, a na osmom Rod Stjuart sa 30.000 manje.

Tinejž zvezda Džastin Biber zaradio je na turnejama više od milion i po dolara. Na desetom mestu je rok sastav „Perl Džem“ (Pearl Jam) koji je zaradio više od milion.

Medju prvih 20 po zaradi na koncertima nalaze se još i američka pop pevačica Rijana, Lajonel Riči (Lionel Richie), metal sastav Ajron Mejden (Iron Maiden) i drugi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.