U trendu

Bio je multimilioner a sada već 20 godina živi na pustom ostrvu: Ovo je moj raj na zemlji (video)

Dejvid Glašin (73) već 20 godina živi na pustom ostrvu, društvo mu pravi samo pas, a tvrdi kako nikad nije bio srećniji.

Pre nego što se preselio na „Restoration Island“, maleno ostrvo na severo-istoku Australije, bio je „težak“ 28,4 miliona dolara, piše TheLadBible.

Bivši biznismen i stručnjak za nekretnine veliki deo bogatstva izgubio je u velikom slomu berze 1987. godine. Deset godina kasnije odlučio je da digne ruke od civilizacije, a društvo mu pravi samo mešanac Poli.

„Želim da umrem ovde, gde bih drugde? Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao ovde bio sam „otrovan“ željom za novcem. Novac truje ljude, a raspao mi se i brak“, rekao je povodom dvadesete godišnjice boravka na ostrvu.

„Kad ste sami nedostaju vam inteligentni razgovori i fizički kontakt drugih ljudi. Voleo bih da nađem partnerku ili partnerke koje bi bile spremne da me posete nekoliko puta godišnje.“

„Omiljena stvar ovde mi je uživanje u prirodi i miru“, govori. Ipak, život u divljini nije lak. „Upadnete li ovde u nevolju, manje više ste mrtvi. Morski krokodili su predivne životinje i volim ih, ali jako su opasni. Ovde nema rutine i to je ono što volim – svaki je dan drugačiji“.

Dejvid je rođen u Sidneju, a imao je svoju kompaniju za iskopavanje zlata u Papua Novoj Gvineji. Ubrzo nakon što ga je ostavila žena i inspirisan novom devojkom i razgovorom sa njom, počeo je istraživanje i ubrzo se preselio na ostrvo. Zahvaljujući generatoru i solarnim panelima, može da koristi i internet. Jednom godišnje napušta ostrvo kako bi nabavio sve što je potrebno.

„Ovde ima zmija, paukova, krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim delovima sveta kada čujete o terorističkim napadima“, zaključuje.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike