Biznismen iz Sibira odrekao se miliona i skupocenih automobila zbog jedne stvari

Biznismen sa milionima na računu odrekao se svog poslovnog carstva kako bi poboljšao živote drugih. Na to ga je podstakla saobraćajna nesreća zbog koje je završio u zatvoru, ali i upoznao ljubav svog života.

Do trenutka kada je sa svojim 150.000 dolara vrednim Ferrrijem učestvovao u lančanom sudaru, danas 38-godišnji Maci Dumato iz Damaska živeo je životom plejboja. Ovaj sirijski biznismen živeo je u Brazilu i u Dubaiju, obogatio se na veb dizajnu, marketingu i trgovanju nekretninama, a nakon što je upoznao suprugu Milenu, sav novac potrošio je na lečenje članova svoje porodice, ali i pomaganje strancima. Danas on i Milena žive u Južnoj Americi, gde su njihova jedina imovina kamper i restoran, u kom često i prespavaju.

Milena je obolela od raka dojke i morala je da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji i transplantaciji koštane srži, a Maci nije štedeo na njenom lečenju, koje je platio 700.000 dolara.

Gepostet von Mazzi Dumato am Samstag, 8. Oktober 2016

Tokom njenog oporavka, odlučili su da doniraju novac centru za prevenciju raka u Brazilu i kupe nekretnine za članove porodice pacijenata obolelih od raka. Ukupno je na to potrošio milion dolara, a kada nekretnine ne koriste porodice obolelih, iznajmljuje ih, a prihod donira humanitarnim organizacijama. Ostatak novca potrošio je na plaćanje lečenja potpunih stranaca, ali i svoje supruge i rođaka.

„Ukratko, dao sam sav svoj novac. Kada sam otišao iz Dubaija imao sam tri miliona, milion sam potrošio na nekretnine, a dva miliona na lečenje supruge od raka dojke, troškove saobraćajne nesreće i lečenje brata koji je u bolnici sa tumorom na mozgu. Novac sam dao i za intenzivnu negu u Florianopolisu, gde će ga prebaciti. On je poslednji živi član moje porodice pa nije bilo razmišljanja kada mu je zatrebala operacija“, ispričao je.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2193120374247307&set=piaarp.100006480967845.2054026228156723&type=3&theater

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike