najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bjork radi na novom albumu

Islandska pevačica Bjork najavila je danas da radi na novom albumu i rekla da će biti veseliji od njenog poslednjeg mračnog albuma “Vulnicura” koji je izašao prošle godine.

Ikona eksperimentalnog popa ponovo radi s Alehandrom Gersijem, venecuelanskim disk džokejem poznatijim po nadimku Arka, koji joj je već pomagao u ranijem radu. 

Album “Vulnicura” izašao je 2015. posle duge četvorogodišnje pauze u karijeri Bjork, koju je napravila posle prekida sa svojim dugogodišnjim partnerom, njujorškim umetnikom Metjuom Barnijem.

“Zaista smo na samom početku, ne znam da li treba i da govorim o tome ali već imamo tri pesme s Alehandrom”, rekla je pevačica u poslednjem broju časopisa “AnOther”, specijalizovanog za modu i kulturu.

“Poslednji album, nazvali smo ga pakao, to je bilo kao razvod. Tako da sada pravimo raj, utopiju. Dobro smo radili,” rekla je ona.

Bjork (50) je objasnila da stalno podsvesno piše pesme i da je u kontaktu s prirodom. “Idem u svoj šale, hodam u planini i posle 20 minuta čovek počne da drhti i melodija počne da izlazi”, rekla je Bjork.

Ona je izdala album “Vulnicura” ranije nego što je bilo predvidjeno pošto je procureo preko interneta. Prvobitno je odbila da ga objavi preko striminga navodeći da se ne oseća dobro da besplatno deli album tako lične prirode.

Održala je nekoliko intimnih koncerata za promociju albuma “Vulnicura”, u Karnegi holu i drugim njujorškim salama. Zatim je krenula na koncertnu turneju po Evropi koju je naglo prekinula zato što, kako je rekla, koncerti od nje zahtevaju suviše veliko emocionalno ulaganje.

I pored dobrih kritika “Vulnicura” nije nominovana za Gremi nagrade. Bjork je više puta ranije nominovana za Gremi, ali nikad nije osvojila nagradu. 

Pevačica je snimila desetak solo albuma, medju kojima  je “Selmasongs” (2000), muzika za film “Ples u tami” danskog reditelja Larsa von Trira.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike