najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bob Geldof: Nisam želeo da živim nakon kćerkine smrti

Bob Geldof, legendarni britanski muzičar, otkrio je u nedavnom intervjuu da je razmišljao da sebi oduzme život nakon što se njegova ćerka Pičiz Geldof, pre dve godine, predozirala heroinom.

Pevač je tada otkrio da je napisao listu „za i protiv života“ i da ga je jedan prijatelj spasio od namere da izvrši samoubistvo.

– Napravio sam listu prednosti i mana ostanka u životu i pisao sam je sve dok prednosti nisu preovladale nad manama. Drugim rečima, tada sam pokušao da sebi iskreno odgovorim na pitanja poput:“Šta je dobro u tome što sam ja sada živ?“ i „Koje su mane života“. Da li je to bilo ozbiljno? Sa ove vremenske distance, nije, ali tada je imalo smisla – rekao je Geldof.

U izjavi koju je dao nekoliko meseci nakon smrti ćerke, Geldof je tada rekao da je gubitak deteta „nepodnošljiv“ ali uprkos svemu i „poluočekivan“.

– Ništa nisam mogao da uradim da sprečim njeno srljanje u propast, ni ja ni bilo ko – rekao je Geldof i dodao da je dugo krivio sebe zbog toga.

– Vraćao sam film unazad, krivio sam sebe. Mučio sam sebe pitanjem: „Šta sam mogao da uradim? Da li sam sve uradio?“. Očigledno je da sam ja bio njen otac i da je ona bila moja odgovornost, ali nisam uspeo da je spasim – zaključio je na kraju muzičar, a prenose mediji.

Pičiz Geldof je pronađena predozirana u aprilu 2014. godine, u kući, dok je njen mlađi sin bio sa njom. U poslednjim intervjuima koje je davala, rekla je da je eksperimentisala sa drogama ali da se očistila otkako je postala majka. Bila je udata za muzičara Toma Koena, sa kojim je imala dva sina, Astalu i Fedru.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike