U trendu

Bosanka na neverovatan način nadmudrila italijansko pravosuđe

Pre tri dana italijanska policija uhapsila je u Kaljariju državljanku BiH, koja je u tom gradu u društvu drugih saučesnika opljačkala jedan stan. Reč je o bosanskohercegovačkoj državljanki koja poseduje zavidan kriminalni dosije pa mora odslužiti 19 godina zatvora zbog više od 70 krađa za koje je osuđena.

Ali Sabrina Dragutinović, koja koristi i druge alijase (Vasvija Husić), pronašla je način kako da nadmudri italijansko pravosuđe, piše piovegovernoladro.info, a prenosi Večernji.

U zakonu postoji mogućnost izbegavanja zatvora ako fizičko stanje osuđenika nije prilagođeno pritvoru. Zato je Sabrina, inače majka devetoro dece, uvek bila trudna u vreme hapšenja ili izricanja presude, pa iz tog razloga ne može da ide u zatvor, odnosno može da nastavi kriminalnu karijeru.

Pre mesec dana ugledni list Corriere della Sera posvetio je veliku reportažu italijanskoj rekorderki u izbegavanju zatvora, prenosi Radiosarajevo.ba.

„Neću provesti dan u zatvoru, trudna sam, kao i obično“, rekla je prezrivo policiji koja je sprovela u stanicu Termini posle još jedne krađe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.