najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Burna noć u Podgorici

Crnogorska  policija rasterala je suzavcem u subotu uveče opozicione demonstracije u centru Podgorice, pošto su demonstranti bacali pirotehnička sredstva i čvrste predmete na policiju rasporedjenu pred Skupštinom Crne Gore.

Demonstranti su počeli da bacaju predmete na policiju pošto je poslanik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović  rekao da će čekati „još deset minuta“ da predsednik Skupštine  Ranko Krivokapić odobri ulazak poslanicima DF na glavni ulaz  u zgradu parlamenta. Pošto se to nije dogodilo, iz redova demonstranata usledili su napadi na pripadnike policije.

Policija je zatim bacila suzavac i rasterala demonstrante. U neredima je povređeno 15 policajaca, od kojih jedan teže. Lekarsku pomoć zatražila su 24 demonstranta, uglavnom zbog suzavca,  saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.Govornici su sinoć zatražili ostavku crnogorske vlade i premijera Mila Đukanovića. Zahtev je ranije odbijen, uz ocenu da je suština protesta DF da se Crna Gora spreči da pristupi NATO-u, kao i da se, kasnije, revidira, i sama referendumska odluka o obnovi državnosti Crne Gore.

Crnogorska policija privela je sinoć lidera Nove srpske demokratije Andriju Mandića i Slavena Radunovića o čemu je izvestila državna Televizija Crne Gore. Vladajuća Demokratska partija socijalista ocenila je da je opozicioni Demokrarski front svojim protestom u subotu ispred zgrade Skupštine Crne Gore “napao državu”.

U  Podgorici je u nedelju mirno, a predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić zakazao je sednicu Kolegijuma parlamenta, na koju je pozvao i predstavnike Demokratskog fronta.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike