Čarobna mesta na koja nikada nećemo stići

Možda najlepši deo mogućnosti da pretražujemo internet je onaj gde možemo, makar virtuelno, da pregledamo divne daleke destinacije i da maštamo kako putujemo tamo. Ali, oprez je ipak majka mudrosti, pa pre nego što počnete da skupljate novac za put, pogledajte da niste zaokružili neko od ovih fantastičnih mesta. Fantastičnih bukvalno:

Valleyfield koledž Ova zgrada zaista postoji, i jako je lepa, a i sama obrazovna ustanova je jedna od najboljih u Kvebeku, ali je, nažalost, vodopad ispod samo deo izuzetno maštovite fotošop igre, zahvaljujući kojoj je i sama fotografija postala viralna. Dakle, ne pakujte se još za to putovanje.

Idemo dalje:

Buda uklesan u steni Ngyen Khag Taktsang manastira Divno bi bilo obići ovako nešto. Mada, Ngyen Khag Taksang ne postoji, manastir je izmišljen, a Buda nije isklesan na ovoj steni, niti na jednoj u okruženju. Na fotografiji je u stvari predivan stenoviti pejzaž iz jedne oblasti u Kini, i, i bez manastira, uopšte mu ne nedostaje razloga da se obiđe.

Ako ste razočarani, da nastavimo:

Tajna izgubljenog hrama Lisistrata Pogađate, naravno, da ovo mesto sa fotografije nećete naći? Ovo su prosto spojeni i izmontirani detalji slika Panteona u Rimu i pećine u Portugalu. Pa sad, svaku od ovih destinacija vredi obići posebno, ukoliko do sada niste. Lisistratu pronaći nećete.

Vilinske vode na ostrvu Skye u Škotskoj Niti je Škotska niti je ljubičasto a nisu ni nikakve magije upletene, osim ako ne računate magiju obrade fotografija: Ovo je u stvari potpuno prerađena slika inače jako lepog mesta – u pitanju je Shotover reka na Novom Zelandu.

Zamak na steni, Dablin, Irska Da postoji, odmah bismo spakovali koferče i pravac tamo. Nažalost, kvaka 22 kaže ovako: I zamak i stena postoje – samo ih deli nekih 12 hiljada kilometara. Stena je na Tajlandu a zamak u Nemačkoj. Pa da obiđemo mi to časkom…

Zašto verujemo u ovakve, prilično jasno neverovatne fotografije?

Verovatno zato što smo svi po malo još uvek deca u duši, i voleli bismo, jako, da ovakva mesta postoje negde na planeti…

 

Izvor: roomorama.com

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike