najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Crkva u obliku ženske cipele na Tajvanu

Staklena crkva u obliku Pepeljugine cipele izgradjena je na Tajvanu kako bi privukla više ženskih vernika, prenosi britanska televizijska mreža Bi-Bi-Si (BBC).

Neobična crkva na jugozapadnoj obali zemlje rezultat je novog pristupa crkve na Tajvanu koja želi da privuče više žena vernika.

Gradjevina je visoka 16 metara i sazidana je od 320 panela plavog stakla. Izgradnja je koštala više od 600.000 dolara.

Iako je otvaranje zakazano za 8. februar, na kinesku Novu godinu, crkva u obliku cipele već privlači veliku pažnju turista.

“Verujemo da će ovakva gradjevina privući i turiste. Kada crkva bude gotova dizajniraćemo preko stotinu predmeta namenjenih ženama”, izjavio je portparol lokalne turističke organizacije Zeng Rongfeng.

Zvaničnici navode da je crkva posvećena lokalnoj devojci po imenu Vang kojoj su lekari 1960. godine zbog bolesti morali da amputiraju oba stopala. Nakon toga Vang je prekinula kontakt sa spoljnim svetom i ostatak života je provela u crkvi.

Lokalni zvanučnici na Tajvanu ne biraju sredstva za privlačenje većeg broja turista, navodi BBC. Iz turističke organizacije na jugozapadnoj obali već su najavili izgradnju prvog zabavnog parka za odrasle.

Park će nositi naziv “Romantični Bulevar” i biće obogaćen erotskim skulpturama i drugim sadržajima za zabavu odraslih.

Ipak, nisu svi oduševljeni idejom erotskog parka, a posebno ne centralna turistička organizacija Tajvana koja se brine da će park naškoditi reputaciji države.

“Turizam je posao, a ne edukacija ili religija”, odgovaraju iz priobalskog regiona na kritike Tajpeja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike