U trendu

Da li biste se usudili? U Tajvanu ljudi poludeli za masažom – noževima (video)

Među brojnim radnjama širom tajvanske prestonice Tajpeja, koje prodaju raznovrsno lekovito bilje i preparate, nalazi se i jedna u kojoj njeni vlasnici Man Na Lo i Čen Jung Li svoje mušterije „tretiraju“ čeličnim oštricama.

Kada bi neko sa strane, ko nije upoznat sa ovom veštinom, video kako ovi maseri terapeuti velikim mesarskim noževima „tapkaju“ po leđima svojih mušterija, verovatno se ne bi baš najbolje osećao.

Masaža noževima, poznata i kao „dai liao“, podrazumeva da se maseri, umesto ruku, koriste noževima posredstvom kojih usmeravaju protok pozitivne i negativne energije iz kože onoga koga masiraju, prenosi B92.

Iako to i ne izgleda baš tako, oštrice noževa nisu naoštrene, kao što bi to bile da se oni koriste u mesari. No, i pored toga, ovakav tretman nije za svakoga.

„Ono što mi radimo nije religija. Nije ni nauka. Naša veština je u vezi sa energijom. Ona pomaže ljudima da pronađu svoj pozitivni či i da dodirne njihovu dušu“, kaže Hsiao Mei Fong, vlasnica Edukativnog terapeutskog centra „Drevna umetnost terapije nožem“ iz Tajpeja.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike