Da li će mis Jugoslavije postati mis sveta?

Jugoslovenska predstavnica na takmičenju za mis sveta je pobedila i ponela titulu najlepše devojke! Naravno, nezvanično, jer su u pitanju rezultati online-glasanja koji je organizator takmičenja sproveo na sajtu GlobalBeauties.com. Na ovoj adresi se, tradicionalno, svake godine organizuje „finale pre finala“, pri čemu se učesnici klade fiktivnim novcem na svoje favorite. Nekoliko stotina hiljada učesnika je reklo svoje – Iva Milivojević je najlepša!

Glasanje je zatvoreno 19. novembra, a samo finale je bilo vrlo uzbudljivo. Tesna bitka se vodila između Ive i meksičke mis, između plavuše i brinete. Prevagnuli su ljubitelji prve vrste i uložili samo 19 funti više na jugoslovensku kandidatkinju. Veoma tesno: 15.419 za Ivu, prema 15.400 funti za Meksikanku. Naravno, fiktivnog novca. U pogledu „dobitka“ na kladionici, za obe odnos iznosi 4:1. Završnica ovog klađenja-glasanja je bilo uzbudljiva i po tome što je trećeplasirana, mis Barbadosa, za poslednjih nekoliko dana pred zatvaranje „kladionice“ na svoju poziciju prosto „uzletela“ sa jedva 70. mesta. Ako ona pobedi, „kladioničarima“ se smeši dobitak 10 puta veći od uložene sume.

Iza ove tri misice slede devojke iz Venecuele, Indije, Portorika, Filipina, Kolumbije, SAD i na 10. mestu se nalazi mis Južne Afrike. Rezultate glasanja možete videti na Bookmaker-strani pomenutog sajta, a fotografije svih 95 učesnica ovde. Takođe ćete na ovom sajtu i moći da pogledate rezultate glasanja na temu: Ko je najlepša mis sveta svih vremena?

Poznato je da je ovo online-glasanje, „finale pre finala“ dosta dobar pokazatelj, tako da 19-godišnja studentkinja ekonomije iz Beograda ima itekako velike šanse da ponese krunu na izboru u Londonu, koji će biti održan 30. novembra u Milenijumskoj kupoli. Ako bi se to desilo, bila bi to prva Jugoslovenka, mis sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.