Dan kada je ceo svet plakao: Princeza je bila zrak svetlosti u prilično sivom svetu

Velika Britanija danas obeležava 20. godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a u Londonu su njeni poštovaoci počeli da polažu cveće, fotografije i lične poruke ispred kapije Kensingtonske palate.

Predstavnik Bakingemske palate rekao je za TAS S da članovi britanske kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu Drugu, ne planiraju da učestvuju u bilo kakvom javnom komemorativnom događaju kako bi obeležili godišnjicu smrti princeze.

Prema navodima Bakingemske palate, nisu planirani nikakvi javni događaji u vezi sa godišnjicom smrti princeze Dajane na kojima će učestvovati britanska kraljevska porodica, koja će provesti današnji dan van očiju javnosti.

Ipak, prinčevi Vilijam i Hari posetili su juče Beli vrt, memorijalni centar posvećen njihovoj majci, princezi Dajani, podseća AP.

Prinčevima se u šetnji po Belom vrtu u Kensingtonskoj palati pridružila i vojvotkinja od Kembridža, kao i predstavnici humanitarnih organizacija koje je ona podržavala.

Princeza Dajana poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu

„Ona je bila zrak svetlosti u prilično sivom svetu“, rekao je Vilijam, njen najstariji sin i drugi u redu za tron, u novom dokumentarnom filmu o princezi Dajani.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike