najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dan oslobodjenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu (FOTO)

U Novom Sadu danas je održan vojni defile povodom Dana oslobodjenja tog grada u Drugom svetskom ratu.

Na početku svečanosti predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je da je Dan oslobodjenja izuzetan dan i da „jasna misija (vojske) uvek opstaje misija rodoljublja i zakletve – biti spreman da u borbi da dam i svoj život“.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poželeo je dobrodošlicu svima u Novi Sad koji Grad-heroj i buduća Evropska prestonica kulture.

On je rekao da su u temelje tog grada „ugradjene hiljade života da bi se danas živelo slobodno“, i da Novi Sad neće zaboraviti te žrtve i neće odustati od temeljni vrednosti antifašizma.

„Srećan ti Novi Sade dan osvajanja slobode. Živela Srbija!“, kazao je on.

Na svečanosti na Beogradskom keju, koja je počela u podne, svoju obučenost, naoružanje i opremu prikazuje 700 pripadnika Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije. Tu je više od 70 vozila i orudja, 20 plovila Rečne flotile i 20 letelica Ratnog vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane (RV i PVO) Vojske Srbije.

Defileu prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijer Srbije Aleksandar Vučić, načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, ministri u vladama Srbije i Vojvodine, predstavnici gradske vlasti Novog Sada.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike