najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

De Niro posetio mesta vezana za opsadu Sarajeva

Holivudski glumac Robert De Niro, koji je danas doputovao u Sarajevo na poziv Sarajevo film festivala (SFF), tokom dana je posetio mesta vezana za ratnu opsadu grada od 1992. do 1995. godine.

Kako prenosi Hina, legendarni glumac obišao je Jevrejsko groblje, spomenik kulture iz 15. veka.

De Niro je obišao i lokalitet Zlatište na Trebeviću, odakle se pruža pogled na grad, a zatim i spomen-muzej tunela koji je tokom opsade grada ispod aerodromske piste povezivao Sarajevo sa slobodnom teritorijom.

Glumac je pokazao veliko zanimanje za ratna zbivanja u Sarajevu i „tunel spasa“ pa je poseta tom kompleksu trajala više od 40 minuta, rekao je jedan od kustosa muzeja.

Dobitnik Oskara za filmove „Kum 2“ i „Razjareni bik“ primiće počasno „Srce Sarajeva“, priznanje za doprinos svetskom filmu i biće prvi dobitnik te nagrade.

On će sarajevskoj publici predstaviti rimejk kultnog ostvarenja Martina Skorsezea „Taksista“, kojim će večeras otvoriti ovogodišnji Festival i koji je restauriran u čast 40. godišnjice prikazivanja.

Dolazak slavnog glumca u Sarajevo izazvao je euforiju a u njegovu čast taksisti u tom gradu na svojim vozilima su lepili postere s njegovim likom.

Mediji su javili da će glumac u Sarajevu u Narodnom pozorištu za publiku i medije govoriti o svojoj karijeri.

Na Festivalu će biti prikazana 223 filma iz 61 zemlje. SFF svake godine okupi 100.000 ljudi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike