Dejvid Bouvi par dana pre smrti saznao da će biti deda

Foto: Beta

Kultni britanski muzičar Dejvid Bouvi saznao je nekoliko dana pre nego što je umro, 10. januara ove godine, da će u junu postati deda, izjavio je danas Bouvijev sin, reditelj Dankan Džouns.

„Prošlo je mesec dana od kada je moj otac preminuo. Na božićnoj čestitiki sam mu napisao da će u junu postati deda“, naveo je Džouns na Tviteru.

Džouns, Bouvijev sin iz prvog braka, oženjen je s fotografkinjom Roden Ronkiljo. Bouvi ima i ćerku Aleksandriju, Leksi, iz braka sa s manekenkom Iman.

Bouvi, jedan od najuticajnijih umetnika u poslednjih 50 godina, preminuo je 10. januara u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma „Black star“ koji je izdat na njegov rođendan, 8. januara.

Na vest o Bouvijevoj smrti stigle su mnoge reakcije iz sveta umetnosti i politike – od kolega muzičara i saradnika pa do političkih lidera i Vatikana.

Međunarodni filmski festival koji večeras počinje u Berlinu odaće omaž velikom umetniku prikazivanjem filma u kojem je glumio, „The Man Who Fell to Earth“ iz 1976. godine.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar