najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dejvid Bouvi slavi 69. rodjendan s novim albumom

Britanski rok muzičar Dejvid Bouvi danas slavi 69. rodjendan novim albumom “Black Star”, posle tri godine pauze.

Bouvi je krajem novembra objavio prvi singl i spot s novog albuma, čiji je muzika uvrštena u uvodnu špicu i trejler TV serije “The Last Panthers” koja se od oktobra emituje na odabranim kanalima u Evropi.

Novi, 28. album umetnika ima sedam pesama, ukupnog trajanja 45 minuta. Pesme imaju komponente džeza i ritam sekcije poput nemačkog benda “Kraftverk”, začetnika elektronske muzike.

Prethodni Bouvijev album “The next day” izašao je 2013. posle deset godina pauze, pošto je muzičar imao srčanih problema.

Kultni muzičar je poznat po menjaju imidža i stila. Njegov album “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

Muzičar je inspiraciju za lik Zigija Stardasta našao u stvarnoj ličnosti, britanskom rokenrol pevaču Vinsu Tejloru koji je posle nervnog sloma počeo da veruje za sebe da je prelazno biće izmedju vanzemaljca i Boga.

Bouvi, čije je pravo ime Dejvid Robert Hejvord-Džouns, objavio je 25 albuma, medju kojima su najpoznatiji “Space Odity” (1969), “Heroes” (1977), “Scary Monsters and Super creeps” (1980), “Let’s Dance” (1983), “Never Let me Down” (1987) i “Tin Machine” (1990).

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu “The Hunger” (1983) reditelja Tonija Skota, u kojem su igrale i Katrin Denev i Suzan Sarandon.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike