najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Depardje planira da proda sve što ima u Francuskoj

Francuski glumac Žerar Depardje koji ima rusko državljanstvo, planira da proda sve što ima u Francuskoj, rodnoj zemlji za koju je naveo da više ne oseća da je njen deo, preneli su danas francuski mediji.

Depradje (66) je izazvao burnu reakciju u javnosti kada je 2012. godine najavio da će vratiti svoj francuski pasoš zbog uvođenja velikog poreza za bogate.

Glumac je vlasnik nekoliko vinograda u Francuskoj i inostranstvu, a poslednjih godina je otvorio nekoliko restorana i prodavnica.

„Priča o porezu me gnjavi“, rekao je Depardje koji je poznat po provokativnim izjavama.

„Mislim da ću sve prodati što imam u Francuskoj. Ne želim više da budem deo te države, mada volim Francuze, ali ne i novinare koji se dodvoravaju vlastima“, rekao je Depardje.

Glumac je rekao da trenutno živi u Italiji i da će se uskoro preseliti u Belorusiju, ocenjujući da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko „simpatičan čovek“.

„Iskreno ne volim u šta se pretvara Evropa. Ne volim ove rukovodioce u Francuskoj, Italiji i Nemačkoj“, dodao je Derpardje insistirajući da će uvek voleti Francuze.

Ruski predsednik Vladimir Putin li​č​no je glumcu uru​č​io ruski paso​š​ po​č​etkom 2013. godine, kada se Depardje preselio iz Francuske zbog​ ​visokog poreza.

Depardje od tada ne krije simpatije prema Putinu i Rusiji. On je u martu​ prošle godine​ lansirao satove na kojima pi​še​ „Ponosan ​š​to sam Rus“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike