Direktor poslao 6 400 zaposlenih na odmor u Pariz

Milioner i direktor kompanije Tiens Li Đinjuan odlučio je da za 20-godišnjicu preduzeća časti polovinu svog personala vikend turom u Parizu i Nici.
Poseta grupe od 6.400 zaposlenih, kojoj je direktor firme platio četvorodnevni odmor u Parizu i Nici, doneće otprilike 33 miliona evra francuskoj privredi. Milioner i direktor kompanije Tiens Li Đinjuan odlučio je da za 20-godišnjicu preduzeća časti polovinu svog personala vikend turom u Parizu i Nici.
On je rezervisao 140 hotela u prestonici Francuske i u Nici i platio 7.600 voznih karata za svoje pretpostavljene, a sve u svemu ukupan “ceh” će ga koštati 33 miliona evra. Luksuzne radnje u Nici su tokom kupovine kineskih turista bile zatvorene za ostale kupce.
Kako prenosi francuski mediji, Li se u Parizu susreo sa francuskim Ministrom inostranih poslova Loranom Fabiusom, opisujući ovaj neobičan potez jednog poslodavca kao veliki bonus francuskoj ekonomiji.
Zaposleni u kineskoj kompaniji “Tiens”, koja slavi 20 godina postojanja, su za uzvrat u hotelskom kompleksu gde su odseli na jugu Francuske napravili telima lanac, pridržavajući baner sa natpisom “Tienov san je Nica”.

Izvor: tanjug

Ostavite komentar