najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Direktor Volt Diznija: Kina je neverovatan potencijal

Direktor „Volt Diznija“ Bob Iger rekao je, uoči sutrašnjeg otvaranja šestog Diznijevog tematskog parka u Šangaju, da Kina ima „neverovatan potencijal“ za njegovu kompaniju.

Iger je kazao da je osmišljeno da novi Diznilend, u koji je uloženo 5,5 milijardi dolara, posetiocima pruži autentičnu američku zabavu, ali i da predstavlja kinesku kulturu.

Park će obuhvatati sve od začaranog zamka do hotela inspirisanog „Pričom o igračkama“ i pozorišta gde će se na kineskom jeziku igrati brodvejski hit „Kralj lavova“.

Kompanija „Volt Dizni“ radiće u narednom periodu na jačanju veza s kineskim posetiocima, naveo je Iger.

„Kina očigledno predstavlja ogroman potencijal za našu kompaniju“, rekao je on.

Analitičari prognoziraju da će Dizniled u Šangaju ubrzo postati najposećeniji zabavni park na svetu, sa približno 50 miliona posetilaca godišnje. Poredjenja radi, Diznijev tematski park u Orlandu na Floridi u 2014. godini posetilo je 19,3 miliona turista.

Uprkos padu privrednog rasta, Kina je i dalje jedna od vodećih ekonomija sveta sa najboljim osnovama za porast u oblasti turizma.

Najmanje 282 miliona ljudi posetilo je u 2014. godini neki od zabavnih parkova u Kini, a očekuje se da će se taj broj udvostručiti do 2019. godine, saopštila je kompanija Euromonitor internešenel.

Kompanija koja stoji iza Mikija Mausa i Paje Patka samo je jedan element u navali globalnih trendova na prosperitetno kinesko tržište, u trenutku slabe potražnje na drugim svetskim tržištima.

Na zahtev budućih posetilaca, u Dizniled je dodata kuća čaja i drugi sadržaji sa kineskim elementima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike