najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dobitniku na lutriji ističe vreme

Dobitnik 63 miliona dolara na američkoj lutriji ima još nekoliko sati da preuzme nagradu ili će njegov loto listić postati bezvredan.

Šest meseci posle proglašenja dobitnika Super loto plus lutrije, osoba koja ima tiket s pobedničkim brojevima nije se javila da preuzme novac, kažu zvaničnici Lutrije.

Američki mediji, medjutim, prenose da se kupac dobitnog tiketa javio i predao listić, ali da mu je lutrijska komisija rekla da je listić „previše oštećen“.

Brendi Miliner tvrdi da je on dobitnik 63 miliona dolara, a pošto je komisija odbila da mu isplati nagradu ili da mu vrati listić, on je u sredu podneo žalbu i traži da ga sudija proglasi pobednikom.

Dobitnik ima vremena do 17 časova da preda tiket ili će izgubiti nagradu, izjavio je u sredu portparol lutrije Aleks Traverso, koji bi i sam želeo da zna zašto dobitnik nije do sada preuzeo nagradu.

Lutrija je više puta pozivala dobitnika da dodje pre isteka roka.

Povodom žalbe Brendija Milinera, Traverso kaže da lutrija ispituje taj slučaj, dodavši da je istraga kredibilnosti tvrdnji onih koji kažu da su dobili džekpot uobičajena.

Pobednički tiket je prodat 8. avgusta u Čatsvortu, u Los Andjelesu.

Dobitnik može da izabere da li će 63 miliona dolara dobijati u ratama tokom 30 godina ili će odjednom podići mnogo manju sumu od 39,9 miliona dolara, ne računajući porez.

Ako se ne pojavi dobitnik, to će biti do sada najveća nepreuzeta nagrada u kalifornijskoj lutriji. Svake godine izmedju 20 i 30 miliona dolara nagrada na različitim lutrijskim igrama u Kaliforniji ne ode u ruke dobitnika. Taj novac se automatski prosledi u državne škole.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike