najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dokumentarac o nepoznatim detaljima iz života Džeki Kenedi

Publika u SAD željno iščekuje premijeru dokumentarca o nepoznatim detaljima iz života najpopularnije prve dame Džeki Kenedi i njenoj ulozi u stvaranju moderne slike o ubijenom američkom predsedniku Džonu F. Kenediju.

Dokumentarac “JFK: Činjenice i laži” pokazuje da je Džeki bila “umetnica” u Beloj kući.

“Džeki Kenedi je zaslužna za očuvanje nasledja Kenedijevih”, rekao je producent filma Noa Morovic.

Prema njegovim rečima, lepa prva dama je posvetila veliki deo svog života u pomaganju Džonu F. Kenediju da postane predsednik kakav je želeo da bude.

Morovic je naglasio da je supruga ubijenog američkog predsednika insistirala da sahrana njenog muža bude organizovana nalik na poslednji oproštaj od predsednika Abrahama Linkona.

Mnogi su prvu damu posmatrali samo kao zaljubljenika u modu, ali je njen uticaj bio daleko veći, ocenjuje agencija AP.

“Džonu F. Kenediju je uspelo da se uzdigne iznad politike na poseban način”, kazala je portparolka bibliotekarske fondacije “Džon Kenedi” Rejčel Flor.

Flor je naglasila da je Džeki Kenedi umnogome zaslužna za stvaranje slike o Kenedijevima, kao i za činjenicu da je njen suprug uspeo da zaseni sve ostale američke predsednike.

Malo je poznato da je Džeki Kenedi zaslužna za prepoznatljiv izgled predsedničkog aviona. Ona je ubedila vladu SAD da na njega stavi naziv “Sjedinjene Američke Države”.

Supruga ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija takodje je preuredila Ovalni kabinet, dodajući elegantne kauče, lake fotelje i kamin i zasadila je ružičnjak oko Bele kuće.

Premijera dokumentarnog filma o životu američke prve dame, preminule 1994, održaće se u petak.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike