Dolče i Gabana lansirali luksuznu kolekciju hidžaba

Luksuzni italijanski brend “Dolče i Gabana” lansirao je prvu kolekciju hidžaba namenjenu muslimanskim kupcima na Bliskom istoku, prenosi američka televizijska mreža Si-En-En (CNN).

Dizajneri Domeniko Gabana i Stefano Dolče odlučili su da izazovne kreacije zamene hidžabima i drugim elementima ženske muslimanske nošnje kako bi privukli interesovanje velikog tržišta na Bliskom istoku.

Kolekcija “Abaja” naglašava eleganciju i lepotu arapskih žena, navodi se u saopštenju italijanskog modnog giganta.

Hidžabi i dugačke haljine u crnoj i neutralnim bojama, napravljene od finih materijala, cvetni dezeni i čipka dominiraju novom kolekcijom za proleće-leto 2016. godine, prenose američki mediji.

Nova “Dolče i Gabana” kolekcija za islamske kupce može se pronaći u radnjama na Bliskom istoku, Parizu, Londonu i Mihnehu.

Poznata italijanska modna kuća priključila se dugačkom spisku dizajnera koji svoje proizvode sve više približavaju bliskoistočnom tržištu.

Arapkinje su u 2013. godini potrošile 266 milijardi dolara na garderobu i obuću, dok se procenjuje da se ta cifra, uz adekvatnu ponudu, može povećati na 488 milijardi dolara do 2019. godine.

To nije prvi put da “Dolče i Gabana” podilazi ukusima svojih mušterija. U oktobru 2015. godine italijanski brend lansirao je kolekciju inspirisanu Moskvom, dok će u prodaju biti puštene i kolekcije za azijsko tržište.

(Beta)

Ostavite komentar