Drama na letu: „Umesto da nas smiruju, stjuardese paničile“

Putnici na letu indonežanske avio-kompanije Er Azije iz Australije do Balija doživeli su pravu paniku kada je naglo pao pritisak u kabini, a posada se uspaničila.

Avion na letu QZ535 uspešno je sleteo na aerodrom u Pertu, a 145 putnika je potreseno govorilo za tamošnje medije o drami koju su preživeli kada je naglo pao pritisak u avionu. Maske su počele da padaju, a povrh svega i posada se uspaničila.

“Panika je eksalirala zbog ponašanja posade koja je vrištala, plakala i bila u šoku“, rekla je putnica Kler Akju – “Ja razumem i da se oni plaše, ali su naš oslonac u avionu i putnici se ponašaju onako kako reaguje i posada“

Jedan od putnika je ispričao da je brzo uzeo telefon i poslao svojoj porodici poruku u nadi da će im stići ukoliko mu se nešto dogodi.

Nakon 78 minuta leta, avion se vratio u Pert, a u saopštenju za javnost Er Azija navodi da će ispitati tehnički kvar koji se dogodio, a putnicima se izvinjavaju zbog neprijatnosti.

Inače, incident se dogodio na visini od 10.300 kilometara nakon čega se avion brzo spustio na tri hiljade kilometara kada su putnici mogli da skinu maske, prenosi B92.

2 komentara
  1. Severian

    Ma jos malo pa do geostacionarne orbite da dosegne…ej sta ti je tehnologija, deset hiljada kilometara…a Medjunarodna Stanica na ‘samo’ 400 kilometara…

  2. Predrag

    Alal vera, spustio se na tri hiljade kilometara avion propelerac a leteo na 10 000 kilometara, cita li ove genijalne tekstove neko?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike