najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Druge večeri Egzita britanske zvezde okupirale glavnu binu

Drugo veče Egzit (Exit) festivala obeležile su britanske zvezde Motorhed i Tom Odel), svaki od njih na svoj način, i svaki od njih sa velikim simpatijama publike.

Legende rok muzike Motorhed izašli su na binu tačno u 22 sata, a na prve taktove nastupa ispred bine je počela velika gužva, tako da se iznad Petrovaradinske tvrđave nadvio odgroman oblak prašine.

Pevač benda, čuveni Lemi, poručio je publici na Egzitu da su bili sjajni. „Vidimo se sledeći put“, rekao je Lemi.

Tom Odel je pre nastupa rekao da je Egzit u Velikoj Britaniji veoma poznat festival, kako među publikom, tako i među izvođačima.

„Za Egzit se zna kod nas. Znaju i izvođači i svi misle da je festival sjajan, a oni koji nisu do sada nastupali, voleli bi da dođu, jer ima dobru reputaciju“, kazao je Odel za novosadski O radio.

Elektronska Dens arena (Dance Arena) sinoć je ugostila veoma komercijalnog i trenutno popularnog di-džeja Hadvela (Hardwell), a njegov nastup mnogi nisu mogli da slušaju, jer je gužva na ovoj bini bila tolika da su organizatori morali da zatvore prilaze, zbog bezbednosti.

Kako su organizatori saopštili, druge večeri festivala kroz Petrovaradinsku tvrđavu prošlo je više od 47.000 ljudi, a direktor komunikacija Egzita Sagor Mesković, poručio je da se u subotu 11. jula očekuje rekordna poseta.

Ovogodišnji Egzit prate i problemi vezani za omiljeno okupljalište Egzitaša, odnosno svojevrsnu ulicu sa kafićima koja je ove godine zatvorena, kafići su ograđeni žičanom ogradom, a kafedžijama je zabranjeno da rade, pa su oni najavili tužbu protiv festivala.

“Moj lokal je registrovan za rad tokom cele godine, za to plaćam sve što treba i niko nema pravo da mi zabrani da radim. To što je Egzit dobio Tvrđavu na nekoliko dana, ne znači da su dobili i moj lokal, i da mogu da nas ograde žicom “, rekao je vlasnik lokala Virbus Aleksandar Golubović za novosadske medije.

Oragnizatori festivala su na ove optužbe odgovorili da sanitetska bezbednost i striktni ugovori sa sponzorima koji ne dozvoljavaju da se na festivalu prodaju konkurentski proizvodi.

Egzit će ove godine trajati do nedelje 12. jula, a zabava na Tvrđavi i među mladima koji su stigli iz svih krajeva sveta je definitivno na vrhuncu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike