U trendu

Duga i valovita

Aktuelni „džipsi“ i „lolita“ modni stilovi ove jeseni veličaju prirodnu lepotu. Njen izraz i jedan od važnijih ženskih aduta koji privlači poglede jeste duga kovrdžava kosa.

Raspuštena, ona pada do ramena ili se u talasima, loknama, spiralama ili neukroćena spušta niz leđa. Međutim, samo negovana izgleda privlačno, bez obzirna na to da li je smeđa, riđa ili crna. Prednost plavih lokni je što skrivaju ispucale krajeve. Kovrdžava kosa zahteva posebnu negu, jer se lokne često i lako mrse. Ne traži svakodnevno češljanje i nameštanje frizure, naročito ukoliko se lokne lepo formiraju nakon pranja. Zato se raščešljavanje ove kose retkim češljem preporučuje pre pranja i kada se na nju stavi balsam. Stručnjaci preporučuju kondicioner marke panten.

Da ne bi bile suve, jednom nedeljno na kovrdže stavite masku – to će im vratiti sjaj i mekoću. „Panten pro-v tripl amino“ jedan je od preparata čijom upotrebom se postiže pomenuti efekat. Rascvetale krajeve odstranjujte svaka dva-tri meseca. Ukoliko se opredelite za neku neobičnu frizuru, bilo bi dobro da se posavetujete s frizerom, jer kovrdžavoj kosi ne odgovaraju sve frizure. Pri upotrebi vrućih viklera za navijanje sačekajte da se vikleri ohlade pre nego što ih stavite – tako ćete sačuvati vlasi i stabilizovati kovrdže.

Predlog za privlačnu frizuru su čvrsti vikleri koji prave guste kovrdže na površini kose. Stavljaju se na vlažnu kosu i stoje nekoliko sati. Dok sušite kosu, vodite računa da fen usmeravate nadole, niz vlasi, i da vazduh ne bude vreo. Još je bolje ako je pustite da se sama osuši.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike