najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Džastin Timberlejk primljen u Kuću slavnih u Memfisu

Američki pevač Džastin Timberlejk primljen je u Kuću slavnih u Memfisu, što je, kako je rekao, najveća čast koju je ikada dobio.

Tokom svečanosti kojoj je u subotu veče prisustvovalo oko 2.100 ljudi, Timberlejk je, imitirajući soul pevače Ala Grina i Otisa Redinga, otpevao njihove pesme “Love and Happiness” i “(Sittin’ On) The Dock of the Bay”.

Na sceni mu se pridružio još jedan novi član Kuće slavnih, Sem Mur, iz dueta “Sem i Dejv”, s kojim je otpevao njihovu pesmu “Hold On, I’m Comin'”.

“Ovo je najbolja stvar koja mi se ikada desila”, rekao je Timberlejk, koji je rođen u Memfisu, a tokom svoje muzičke karijere dobio je nekoliko nagrada Emi i Gremi i glumio u nekoliko filmova.

“Gremiji su politički. Emiji su politički. Memfis nije politički. A nemojte da počnem o Holivudu”, dodao je kasnije pevač.

Kuća slavnih u Memfisu prima muzičare i izvođače koji su povezani s Memfisom, poznatim kao kolevkom bluza, soula, R&B i rokenrola.

Ove godine, pored Timberlejka, primljeni su i duet “Sem i Dejv”, gitarista Skoti Mur koji je svirao s Elvisom Prislijem, bubnjar benda Booker T. & the MG’s Al Džekson, pevačica Alberta Hanter, pijanista Memfis Slim i pevač Čarli Rič.

Nagradu u ime Skotija Mura primio je gitarista Roling stonsa Kit Ričards, koji je zahvalio Muru zbog uticaja koji je imao na njegovu karijeru.

Kratkim filmom odata je počast bluz pevaču B. B. Kingu, koji je umro ove godine.

Među članovima Kuće slavnih u Memfisu su Elvis Prisli, Otis Reding, hip hop grupa Three 6 Mafia, rok bend Big Star, bluz gitarista Albert King i soul pevačica Karla Tomas.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike